czwartek, 22 maja 2014

Pizza z zielonymi szparagami

Możecie powiedzieć, że to nudne bo to kolejny przepis z wykorzystaniem zielonych szparagów, ale co ja poradzę na to, że tak mi w tym roku smakują? Kiedy wchodzę do mojego ulubionego warzywniaka, już od progu witają mnie śliczne zielone pęczki. Nie mam serca, żeby ich nie kupić.
 
Tym razem szparagi w wydaniu włoskim, na pizzy. Ciasto już sprawdziłam, o tutaj więc tak właściwie zmieniły się tylko dodatki. U mnie były to, sos pomidorowy, mozzarella i  szynka parmeńska. Aha, przed położeniem szparagów na pizzę zblanszowałam je 2 minuty we wrzącej osolonej wodzie. Po 10 minutach wyciągnęłam z piekarnika pyszny, chrrrrupiący placek i położyłam na nim świeżą szynkę.
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz