poniedziałek, 12 maja 2014

Bajgle z łososiem

Gdzie sprzedają najpyszniejsze bajgle w Warszawie? Moim zdaniem w Samie na ul. Lipowej. Tak się złożyło, ze wczoraj byliśmy niedaleko więc zaopatrzyliśmy się w świeżutkie bajgle. Wybór dodatków był tylko formalnością a kolacja wyszła pycha!

Składniki:
bajgle
wędzony łosoś
serek śmietankowy np. almette
kiełki rzodkiewki
czerwona cebula
cytryna
majonez
musztarda sarepska
biały ocet winny

Przygotowanie:
Bajgle przekroić, spód posmarować serkiem śmietankowym. Na serek położyć łososia i cienkie krążki cebuli. W kubeczku zmieszać 2 łyżeczki majonezu, 2 łyżeczki musztardy i łyżeczkę białego octu, tak przygotowanym sosem polać łososia. Na wierzch ułożyć kiełki rzodkiewki i przykryć drugą częścią bajgla.





2 komentarze:

  1. Hej, zapraszam Cię do skorzystania z nowego serwisu blogowego http://zblogowani.pl
    Pozdrawiam,
    Martyna.

    OdpowiedzUsuń
  2. Gdzie nowe przepisy ja sie pytam?
    JEEEEŚĆ!!!:D

    OdpowiedzUsuń