sobota, 10 maja 2014

Zielone szparagi z szynką parmeńską

W lodówce zostało mi jeszcze kilka szparagów, więc postanowiłam przygotować je na kolację. Tym razem podane na kromce chleba w postaci ciepłej kanapki. Z małej improwizacji wyszło mi smaczne i szybkie do przygotowania danie.



Składniki:
zielone szparagi
szynka parmeńska
mozzarella di bufala
2 kromki chleba
oliwa

Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Wodę posolić, zagotować i do wrzącej wrzucić szparagi na 5 minut. Po tym czasie wyjąć i chwilkę ostudzić. Mozzarelle pokroić w plastry i połączyć ją ze szparagami, owijając szynką parmeńską. Piec przez ok 5 minut - do rozpuszczania się sera. Podawać na kromce chleba, całość skropić oliwą.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz