poniedziałek, 25 listopada 2013

Do it yourself czyli domowe masło orzechowe

Na żadnej sklepowej półce nie znajdziecie masła orzechowego, które w swoim składzie zawiera 100% orzeszków ziemnych i nic poza tym, gwarantuję Wam :) Sama byłam zdziwiona, że bez dodawania oleju wyszło mi tak kremowe masło orzechowe. Ja lubię wersję crunchy, więc zanim zmiksowałam orzechy na jednolitą masę, część z nich odsypałam, żeby dodać je na samym końcu.

Składniki:
orzechy ziemne :)
 
Przygotowanie:
Orzeszki podprażyć na patelni i zmiksować na gładką masę.
 

 
 
 
 
 

3 komentarze:

  1. Kocham masło orzechowe ! Że też nie mam blendera :<

    OdpowiedzUsuń
  2. Możesz użyć zwykłego robota kuchennego ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Domowemu zadne masło nie dorównuje :)

    OdpowiedzUsuń